Μέμνια Θεοδώρου - Ποια είμαι;

 
 

Γεια σου!

Είμαι η Μέμνια Θεοδώρου και μεταξύ άλλων είμαι Οδοντίατρος, Coach, Motivational Speaker και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια. Επίσης κατέχω μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching από το Πανεπιστήμιου του Ανατολικού Λονδίνου με διάκριση.

Η αλήθεια ποτέ δεν πίστευα ότι όλα τα πιο πάνω θα μπορούσαν να χωρέσουν σε μια πρόταση! Όμως η ζωή έχει τον τρόπο να σου φανερώνει κομμάτια του εαυτού σου που ούτε ήξερες πως υπάρχουν.

Η ιστορία μου ξεκινάει με μια διάγνωση. Όχι δική μου, της μικρότερης μου αδερφής. Καρκίνος των ωοθηκών, στην τρυφερή ηλικία των μόλις 29 ετών.

Με τη διάγνωση η γη χάθηκε κάτω από τα πόδια μας. Κι όμως, αποφασίσαμε σαν οικογένεια να παραμείνουμε θετικοί και να το παλέψουμε. Και το παλέψαμε, αλλά δυστυχώς, η έκβαση δεν ήταν αυτή που θέλαμε.

Όταν έχασα την αδερφή μου, έχασα κι ένα κομμάτι του δικού μου εαυτού. Η ενθουσιώδης, θετική, όλο ενέργεια Μέμνια χάθηκε επίσης. Η ζωή μου ξαφνικά δεν είχε νόημα, δυσκολευόμουν να κάνω και τα βασικά να εξυπηρετήσω τον εαυτό μου. Έπεφτα όλο και πιο κάτω σε αυτόν το βούρκο που ονομάζεται κατάθλιψη και το χαμόγελο είχε διαγραφεί - για πάντα νόμιζα - από το πρόσωπό μου.

Την ίδια χρονιά αντιμετώπιζα κι άλλες δυσκολίες. Βρισκόμουν σε μια τοξική σχέση και σε ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον. Πραγματικά βρισκόμουν σε απόγνωση και ότι κι αν είχα δοκιμάσει για να κάνω τον εαυτό μου καλύτερα δεν είχε δουλέψει.

Μέχρι που αποφάσισα να κάνω κάτι εντελώς τρελό και διαφορετικό για να ταρακουνήσω τον εαυτό μου και να τον βγάλω από το τέλμα!

Με ελάχιστη εμπειρία πάνω σε σκάφη, αποφάσισα να γραφτώ σε ένα διεθνή αγώνα ιστιοπλοΐας. Ο αγώνας αυτός ονομάζεται Clipper Round the World Yacht Race και σκοπό τους αγώνα τα 12 πανομοιότυπα σκάφη να κάνουν το γύρο του κόσμου σε 11 μήνες. Χωρίς να το προγραμματίσω ή να το σκεφτώ, έκανα την εκπαίδευση, παραιτήθηκα από τη δουλειά, έφυγα από τη σχέση και το σπίτι που έμενα και χωρίς πια τίποτα να με κρατάει πίσω, μπήκα σε ένα σκάφος για το γύρο του κόσμου!

Μετά από 5 μήνες στο σκάφος, έγινα η πρώτη και μέχρι στιγμής μοναδική Κύπρια που έχει ταξιδέψει από την Αγγλία μέχρι την Αυστραλία με ιστιοφόρο. Το σημαντικό όμως δεν ήταν η διάκριση αυτή. Το πιο σημαντικό ήταν ότι μέσα από τις δυσκολίες που πέρασα στο σκάφος, την αυτοανακάλυψη των δυνάμεών μου και τη στήριξη που έλαβα από τους συναγωνιστές μου, γύρισα ένα εντελώς αλλαγμένο άτομο. Βρήκα όχι τον παλιό καλό μου εαυτό, αλλά δημιούργησα έναν καινούριο, πιο ενδυναμωμένο, αισιόδοξο, δυναμικό εαυτό!

Η μεταμόρφωση μου ήταν ολοφάνερη σε όσους με ήξεραν. Και το καινούριο πάθος με την επιστροφή ήταν να μεταλαμπαδεύσω αυτό το πάθος, αυτή την πίστη και την ελπίδα σε όποιον το χρειαζόταν.

Ξεκίνησα δειλά δειλά να κάνω ομιλίες, να ενδυναμώνω και να εμψυψώνω κόμσο μέσα από την παρακίνησή μου, να επισκέπτομαι σχολεία και να μιλώ στους νέους μας, να μοιράζομαι μαζί τους θετικά πρότυπα ανθρώπων που γνώρισα στα ταξίδια μου. Ήθελα να γίνω για τους άλλους ότι κάποτε υπήρξαν άλλοι για μένα: Ένας φάρος και μια ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα, ότι η ζωή δεν τελειώνει με μια ή δυο ή τρεις αναποδιές, αλλά με πίστη και καλούς “συνοδοιπόρους” μπορούμε να βγούμε από αυτά που μας ρίχνουν κάτω.

Από τότε η πορεία μου έχει εξελιχθεί με τρόπους που δε θα μπορούσα να είχα προβλέψει ποτε. Με προσκάλεσαν και ήμουν ομιλήτρια στην παγκόσμιας εμβέλειας πλατφόρμα TEDx, έχω μιλήσει σε εταιρείες στην Ευρώπη και έχω εξελιχθεί σε εκπαιδεύτρια προσωπικής ανάπτυξης και coach. Το όνειρό μου είναι να παρακινώ ανθρώπους να πιστέψουν ότι μπορούν και να τους ενδυναμώνω με εργαλεία, είτε σε προσωπικές συνεδρίες είτε σε εργαστήρια, να αλλάξουν τη δική τους ζωή.

Σε ευχαριστώ που έχεις διαβάσει την ιστορία μου. Εύχομαι ότι έχεις κερδίσει φτάνοντας μέχρι εδώ. Εάν θέλεις να δοκιμάσεις κάποια από τα πράγματα που έχουν δουλέψει για μένα για να αποκτήσω θετικότερη στάση για τη ζωή, μπορείς να κατεβάσεις τον Οδηγό Θετικότητας που θα βρεις πιο κάτω. Τέλος, για τις γυναίκες έχω μια ομάδα ενδυνάμωσης στο Facebook που ονομάζεται Πίστεψε ότι Μπορείς. Πάτησε το λινκ για να γίνεις μέλος και θα χαρώ να σε δω εκεί!

Φιλικά,

Μέμνια